Fokhagymás, rozmaringos, chilis házi olaj

Elkészítési idő:
5
perc
Hozzávalók
500
ml
étolaj
3
gerezd
fokhagyma
2
ág
friss rozmaring
3
egész
szárított chilipaprika
1
tk
egész szemes tarkabors
Elkészítés
Amennyiben ajándékba szánjuk az olajat, válasszunk egy szép díszes, vagy csatos üveget.
Győződjünk meg róla, hogy belül tiszta és teljesen száraz.
A fokhagymát egész gerezdekben, vagy felszeletelve is bele tehetjük az üvegbe, szórjuk bele a tarkaborsot, majd dugjuk bele a chili paprikákat és a rozmaring ágat is. Öntsük fel az étolajjal, majd zárjuk le jól. Meleg helyen tartsuk 2-3 hétig, pár naponta forgassuk meg az üveget. 2-3 hét után már az olaj kellemesen átveszi a fűszerek ízét, és remekül használható pl. húsok pácolásához.